Skip to main content

Δύο funds και το Μαξίμου για την εταιρεία Μαρινόπουλος

Αμερικανικά funds αλλά και το Μαξίμου δείχνουν ενδιαφέρον για τη διάσωση της Μαρινόπουλος παρά το γεγονός ότι στενεύει ο κλοιός για τη διάσωσή της.

Παρά τις προσπάθειες που λέγεται ότι γίνονται στο παρασκήνιο για τη διάσωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα η εταιρεία θα επιστρέψει στην προτέρα κατάσταση της. Οι πιστώτριες τράπεζες δείχνουν να είναι απαισιόδοξες για το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, μέσω της προσφυγής στο άρθρο 99, ενώ και πολλοί προμηθευτές δεν δίνουν καμία νέα πίστωση χρόνου, που τόσο πολύ χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το project.

Το θέμα, πάντως, έχει πάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και μπορεί – σε περίπτωση ατυχούς τέλους να πάρει ακόμα μεγαλύτερες – για έναν απλό λόγο: Η Μαρινόπουλος είναι ο μεγαλύτερο εργοδότης, στο χώρο του λιανεμπορίου, στην Ελλάδα. Απασχολεί περί τους 13.000 εργαζομένους σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς τι θα γίνει στο κομμάτι της απασχόλησης, αν τελικά δεν καταφέρει να επιβιώσει.

Από την κυβέρνηση, πάντως, διαρρέουν ότι για την περίπτωση της έχει εκφρασθεί ενδιαφέρον από δύο αμερικανικά funds. Υπό έναν όρο: να γίνει γενναία αναδιάρθρωση χρεών, προς προμηθευτές και τράπεζες. Την υπόθεση αρχικά χειρίστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός (Μάρδας), ο οποίος την έχει παραπέμψει στο Μέγαρο Μαξίμου (Παππάς), λόγω του μεγέθους και της κρισιμότητας της περίπτωσης.

Τέλος, πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται και μεγάλη και γνωστή ελληνική αλυσίδα από το χώρο της υπόδησης...