Skip to main content

Δύο κορυφαίες επισκέψεις το προσεχές διάστημα που θα συζητηθούν

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, έρχεται στην Αθήνα, όπως και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλούμ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου που οργανώνει ο Economist για την ελληνική οικονομία. «Ουρά» από Έλληνες και ξένους που θέλουν να μιλήσουν μαζί του.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Καβούρι, ενώ για το μεσημέρι της 29ης Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί κι ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον «κλειστό» γεύμα.

Το κρίσιμο 2015 ο κ. Λιου είχε 25 διαφορετικές επαφές με Έλληνες αξιωματούχους. Οι 11 από αυτές με τον Αλέξη Τσίπρα, με βάση τα επίσημα ημερολόγια του. Αλλά έξι με τον Βαρουφάκη και οκτώ με τον Τσακαλώτο.

Κι όλες αυτές, για να διασωθεί η Ελλάδα από ένα πιθανό Grexit.

Ωστόσο, η επίσκεψη Λιου δεν θα είναι η μοναδική που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το προσεχές διάστημα. Και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλούμ, θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή θα έχει περισσότερο έναν αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς φεύγει από τη θέση του σε μερικές εβδομάδες.

Το επόμενο μεγάλο ερώτημα στις Βρυξέλλες, είναι ποιος θα τον διαδεχθεί. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, είναι το μεγάλο φαβορί.