Skip to main content

Δύο μεγάλα επιχειρηματικά projects σε πλήρη εξέλιξη

Ο λόγος αφορά στην πώληση του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας και το project μπορεί να απασχολήσει την επικαιρότητα και για έναν επιπλέον λόγο.

Ενδεχομένως να είναι και «η πώληση της χρονιάς», λόγω ...αντικειμένου. Ο λόγος αφορά στην πώληση του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας, που ανακοινώθηκε. Ωστόσο, το συγκεκριμένο project μπορεί να απασχολήσει την επικαιρότητα και για έναν επιπλέον λόγο: το υψηλό του τίμημα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιο ψηλά και από τα 160 – 170 εκατ ευρώ βάζει η ιδιοκτήτρια Alpha Bank τον πήχη για τους επίδοξους αγοραστές του ξενοδοχείου. Κατά συνέπεια, η Blackstone, που αποδεδειγμένα ενδιαφέρεται, πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η πρώτη προσφορά που έκανε, σε ανύποπτο χρόνο, λέγεται ότι ήταν της τάξης των 150 εκατ ευρώ. Από την πωλήτρια τράπεζα αναμένουν όμως κι άλλο μεγάλο ενδιαφέρον στον διαγωνισμό που ξεκίνησε.

Κυρίως, από το εξωτερικό. Κι αν η συγκυρία το επιτρέψει, μπορεί ο στόχος τους να επιτευχθεί.

Όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό μεγάλο project των ημερών. Κι αυτό γιατί, όπως μαθαίνουμε, συνεχίζεται στο παρασκήνιο η μάχη για τον έλεγχο της μη εισηγμένης ακτοπλοϊκής εταιρίας HSW. Ο ένας μονομάχος (όμιλος Γκριμάλντι) συνεχίζει να αγοράζει, απ' όπου βρει διαθέσιμα, πακέτα μετοχών της εταιρίας. Υπολογίζεται ότι έφτασε στο 36%. Ο άλλος (Τράπεζα Πειραιώς) περιμένει, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του. Πρόβλεψη: Η Πειραιώς εκτιμάται ότι θα βγάλει «καλά λεφτά» από το συγκεκριμένο project, όταν κρίνει ότι έφτασε η ώρα να πουλήσει. Εκτός και αν έχει κάτι ακόμα πιο μεγαλεπήβολο κατά νου...