Skip to main content

Δύο νέα μέλη από Αθήνα, στο διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού

Αναμένεται η επιλογή και τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, Παραμένουν Αντωνούδης, Καλλιόπουλος και Παυλούδη στο δ.σ. της εταιρείας.

Mε δύο νέα μέλη, από την Αθήνα, καλύπτονται οι δύο από τις τρεις κενές θέσεις στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., ενώ αναμένεται η πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου, που χηρεύει από τον Μάρτιο και από την παραίτηση της κ. Ρίας Καλφακάκου.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, τα δύο νέα μέλη δ.σ. είναι οι κύριοι Νικόλαος Ζαχαριάδης και Ανάργυρος Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου είναι δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ ενώ συμμετείχε ως μέλος σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Ο κ. Ζαχαριάδης είναι οικονομολόγος και πολιτικός μηχανικός και στο παρελθόν διετέλεσε μέλος δ.σ. της ΕΤΑΔ Α.Ε.

Οι κύριοι Ζαχαριάδης και Οικονόμου αντικαθιστούν στο διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. τους παραιτηθέντες Ηλία Τσιτλακίδη και Ιωάννη Ιωακειμίδη.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, όταν πληρωθεί και η κενή θέση του διευθύνοντος συμβούλου, παραμένουν ο πρόεδρος κ. Απόστολος Αντωνούδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γεώργιος Κολλιόπουλος και η αντιπρόεδρος κ. Μερσίνα Παυλούδη. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας του δημοσίου, θα επιλεγεί από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Σημειώνεται ότι με βάση τα κείμενα της 4ης αξιολόγησης του τελευταίου μνημονίου, η Εγνατία Οδός Α.Ε., μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα και των καθέτων του (σ.σ. βρίσκεται στη δεύτερη φάση), θα υπαχθεί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Για την επόμενη ημέρα ένα από τα αντικείμενα που επιδιώκει να αναλάβει η Ε.Ο.Α.Ε., είναι η εποπτεία των παραχωρήσεων των σταθμών ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.