Skip to main content

Δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη στο MITEF Greece Startup Competition

Aνάμεσα στις 25 ομάδες που αναδείχθηκαν στον διαγωνισμό και προκρίθηκαν στον ημιτελικό είναι δύο εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη.

Τις ομάδες που προκρίθηκαν στην  ημιτελική φάση του MITEF Greece Startup Competition 2016 ανακοίνωσε το MIT Enterprise Forum Greece.

Ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition, έχει ως στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και διεξάγεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις 25 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο τρίμηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού και προκρίθηκαν στον ημιτελικό είναι 2 εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, η Εlektronio που κατασκευάζει cleantech χειροποίητα ποδήλατα ιδανικά για την αστική μετακίνηση και η Event Reception με το ολοκληρωμένο πρωτοποριακό λογισμικό εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 2 Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 15 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης & Χρηματικό-οικονομικά, Φορολογία, και Ανθρώπινο Δυναμικό.

Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση.

Πέρα από τη βράβευση και απονομή χρηματικών και σε είδος επάθλων, το βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.