Skip to main content

Δύο ομάδες Γάλλων επιχειρηματιών φέρνει ο Μακρόν στην Ελλάδα

Προγραμματίζοντα συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων από τους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της αγροτοδιατροφής αλλά και της ενημέρωσης.

Όχι μία αλλά δύο ομάδες Γάλλων επιχειρηματιών θα έρθουν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, 7 του μηνός, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο και τα μέλη της κυβερνητικής αποστολής, θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι ορισμένων από τους «μεγάλους» της γαλλικής οικονομίας, έξι ή επτά τον αριθμό, από τους κλάδους των υποδομών, της ενέργειας, του τουρισμού, των οπλικών συστημάτων.  Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα αυτών των εταιρειών, που στην πραγματικότητα είναι όμιλοι επιχειρήσεων με διεθνή δράση και δίκτυα, περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα όπως της ΤΟΤΑL, της EDF και της VINCI, αλλά και των SUEZ και VEOLIA ενώ θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι στις συζητήσεις Μακρόν – Τσίπρα θα γίνει αναφορά και σε εξοπλιστικά πακέτα με γαλλική σφραγίδα.

Εκτός όμως από την μικρή ομάδα των «μεγάλων» των γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, θα έρθει στην Αθήνα και μία ακόμη ομάδα εταιρειών, μεσαίου μεγέθους, συνολικά 15 τον αριθμό. Η συγκεκριμένη ομάδα, θα φτάσει στην Αθήνα την προηγουμένη της άφιξης του Γάλλου προέδρου με σκοπό στις 7 του μηνός, να έχει συναντήσεις Β2Β με Έλληνες επιχειρηματίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, από τις 15 αυτές εταιρείες οι 12 έχουν ζητήσει να προγραμματιστούν συναντήσεις με εκπροσώπους συγκεκριμένων ελληνικών επιχειρήσεων από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών, τον αγροτοδιατροφικό αλλά και της ενημέρωσης.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστές οι επωνυμίες των γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν σε αυτές τις συναντήσεις, όπως επίσης των μεγαλυτέρων εταιρειών που θα αποτελέσουν και το «βαρύ πυροβολικό» στο ελληνογαλλικό επιχειρηματικό forum που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με ομιλητές τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο.