Skip to main content

Δύο σενάρια στο τραπέζι για έναν σίγουρο ανασχηματισμό

Τον Ιανουάριο τοποθετείται χρονικά ο επόμενος ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης, αμέσως μετά το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Τον Ιανουάριο τοποθετείται χρονικά ο επόμενος ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης. Πιθανότατα αμέσως μετά το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, που θα σημάνει, ως γνωστόν και το επίσημο τέλος της τρίτης αξιολόγησης. Ως προς την έκταση του, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο. Συγκεκριμένα:

Αν είναι «διορθωτικός», λένε όσοι γνωρίζουν, τότε οι εκλογές πάνε για το 2019. Κι αυτό γιατί θα σηματοδοτεί τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου, σε βάθος 12 μηνών, αφού οι αλλαγές θα είναι περιορισμένου χαρακτήρα.

Αντιθέτως, αν έχουμε εκπλήξεις, υπό την έννοια του αν είναι «σαρωτικός», τότε πάμε για εκλογές μέσα στο 2018. Κι αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου θα θέλει να στείλει ένα ισχυρό προεκλογικό μήνυμα, τόσο προς το κόμμα όσο και προς την κοινωνία, ενόψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι αποχωρούν οι Παπαδημητρίου (Οικονομίας), Κουρουμπλής (Ναυτιλίας), Κονιόρδου (Πολιτισμός), χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις, αν τελικώς επιλεγεί το δεύτερο σενάριο, των εντυπωσιακών αλλαγών.

Τέλος να αναφερθεί και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: Αναφορές στην προετοιμασία του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για εκλογές, κάνει στο τελευταίο της σημείωμα, που μοιράζεται στους επενδυτές – πελάτες της και η Citigroup.