Skip to main content

Δύο συλλήψεις και 16 προσαγωγές από τα χθεσινά επεισόδια

Ένας 28χρονος και μια 21χρονη συνελήφθησαν, χθες, από τις αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, κατά τα επεισόδια. Προσήχθησαν άλλα 16 άτομα

Στη σύλληψη δυο ατόμων, ενός 28χρονου και μιας 21χρονης προχώρησαν, χθες, οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που ακολούθησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου (δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια εδώ).  

Παράλληλα, προσήχθησαν 16 άτομα, για τα οποία όμως δεν προέκυψε κάτι και αποχώρησαν. Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί και φέρουν  θλαστικά τραύματα.

Ένα καμμένο αυτοκίνητο, φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Τσιμισκή και ένα καμμένο εκδοτήριο του ΟΑΣΘ είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάηκαν επίσης 6 κάδοι ενώ υλικές ζημιές υπέστη και ένα ανυψωτικό μηχάνημα.

Μετά τις πορείες ομάδα αντιεξουσιαστών μπήκαν στο χώρο του ΑΠΘ και με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή προκάλεσαν επεισόδια. Έβαλαν φωτιές, έστησαν οδοφράγματα, πετούσαν πέτρες και φωτοβολίδες κάτα των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι απάντησαν με κρότου - λάμψης.

Λίγο μετά τις 22.30 τα πνεύματα ηρέμησαν και αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.