Skip to main content

Διορία ενός χρόνουγια το Μεσανατολικό δίνει η Κλίντον

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ σημείωσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος «θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα από σήμερα και μέσα σε ένα χρόνο».
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σημείωσε σήμερα από την Ιορδανία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς «θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα από σήμερα και μέσα σε ένα χρόνο».

«Αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα αυτό. Είναι δεσμευμένοι σε αυτό. Έχουν αρχίσει να ασχολούνται με θέματα δύσκολα αλλά αναγκαία. Με τη δέσμευση ενός πρωθυπουργού του Ισραήλ και ενός πρόεδρου των Παλαιστίνιων που αποδέχτηκαν και οι δύο το στόχο της δημιουργίας δύο κρατών, η ειρήνη είναι τώρα ακόμα πιο κοντά μας», τόνισε η κα Κλίντον από το Αμάν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα τον Β.

Μάλιστα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε πεπεισμένη ότι αυτή τη φορά ήρθε η στιγμή και ότι «οι δύο ηγέτες είναι αυτοί που μπορεί να επιτύχουν τα αποτελέσματα που ψάχνουμε όλοι μας: δύο κράτη, δύο λαοί που να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια».