Skip to main content

Διορισμός 2.800 μόνιμων εκπαιδευτικών από Σεπτέμβριο

Το επόμενο διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία καλούνται γα μόνιμο διορισμό 2.800 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία καλούνται γα μόνιμο διορισμό 2.800 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία για την κατάρτιση των οριστικών πινάκων αναπληρωτών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι υπόλοιπες προσλήψεις.

Ο αριθμός αλλά και οι ειδικότητες που θα προσληφθούν την πρώτη φορά δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδότησης.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας ενημερώνεται ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση για τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών και θεωρεί ότι το διάστημα 10-20 Αυγούστου θα έχει πλήρη εικόνα, τόσο για τον αριθμό αναπληρωτών που θα προσλάβει σε πρώτη φάση όσο βεβαίως και για τις περιοχές και τις ειδικότητες. Από το υπουργείο Οικονομικών έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για 11.000 αναπληρωτές.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν φέτος κατά 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.