Skip to main content

Διορίζοντας όποιον συγγενή και φίλο υπάρχει στην ατζέντα

Δεν διορίστηκαν μόνον τ’ ανήψια της Σίας Αναγνωστοπούλου, αλλά αποσπάστηκε και ο σύζυγός της ως… Διευθυντής στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Πεντάρα δεν δίνουν για τις εντυπώσεις. Εφαρμόζουν κατά γράμμα τις θέσεις τους για το «νέο ήθος», και διορίζουν όποιον συγγενή και φίλο έχουν στην ατζέντα τους. Τώρα πληροφορηθήκαμε ότι δεν διορίστηκαν μόνον τ’ ανήψια της Σίας Αναγνωστοπούλου, αλλά αποσπάστηκε και ο σύζυγός της ως… Διευθυντής στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε και την Γεροβασίλη, που έτυχε να διοριστεί Διοικητής Νοσοκομείου εκείνος που χτυπούσε παλαμάκια όταν χόρευε το ζαϊμπέκικο, και η λίστα μεγαλώνει. Και πού είσαι ακόμα, να λες. Να δεις που αυτοί θα ξεπεράσουν τους πρασινοφρουρούς και το πράσινο κομματικό κράτος. Άλλωστε, οι μετρ του κομματισμού εκείνης της εποχής, στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται.

Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ατύχησαν αυτήν την φορά με το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Το ότι εξήγγειλαν ό,τι τους κατέβηκε δεν ήταν πρόβλημα, αφού από τη Βουλή περνούν ό,τι θέλουν, και έξω από το Σύνταγμα δεν υπάρχουν πλέον «αγανακτισμένοι» να διαδηλώσουν για τον εμπαιγμό. Σκόνταψαν όμως στην τρόικα, που αυτή δεν τρώει κουτόχορτο, και τους υποχρέωσαν σε μια ακόμη κωλοτούμπα.

Το λάθος τους είναι ότι κρίνουν τα αλλότρια με τα ημέτερα. Εδώ παίζουν στο γήπεδό τους, με δικό τους διαιτητή και με λαδωμένους κάποιους αντιπάλους. Οι τροϊκανοί όμως έπαψαν να είναι κουτόφραγκοι. Μας πήραν μυρωδιά. Να συμβουλεύσω στους επικοινωνιολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κατά κανόνα τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα δεν γίνονται από τους πρωτάρηδες, επειδή φοβούνται και προσέχουν, ούτε από τους ραλίστες, επειδή έχουν την εμπειρία, αλλ’ απ’ αυτούς που ξεθαρρεύουν και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, Κι εκεί την πατάνε.

Προσέξτε όσοι βρεθείτε στη Συρία ή το Ιράκ, αν σας πιάσουν τζιχαντιστές, να προλάβετε να ξυρίσετε τις μασχάλες σας. Τα όργανα του συστήματος, σκοτώνουν από τα παιδιά που συλλαμβάνουν, όσα έχουν τριχωτή μασχάλη που δείχνει την ηλικία τους, ότι μεγάλωσαν δηλαδή, και δεν κάνουν για γενίτσαροι. Τα άτριχα περνούν από εκπαίδευση.

Μεγάλο λάθος έκανες Βλαδίμηρε, στη συνέντευξη Τύπου (με 1.300 δημοσιογράφους - ούτε Βαρουφάκης να ήσουνα). Τι ήταν αυτό που είπες για τους Τούρκους; Ότι κρύφτηκαν πίσω από το ΝΑΤΟ και… «έγλειψαν τους Αμερικανούς σε συγκεκριμένο σημείο». Αυτό είναι ασαφές. Μας έβαλες τώρα να αναρωτιόμαστε, λες και δεν είχαμε άλλη δουλειά, ποιο είναι αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Έπρεπε να το προσδιορίσεις, για να ξέρουμε τις συνήθειες του Ερντογάν..

Δεν είχαμε σκοπό να γίνουμε «Δανία του Νότου» όπως μας υποσχέθηκε ο γιος της Μάργκαρετ και τον υπερψηφίσαμε για πρωθυπουργό; Ν’ αρχίσουμε τότε να εφαρμόζουμε τις μεθόδους των Δανών. Οι οποίοι ψήφισαν νόμο για την κατάσχεση των κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών των προσφύγων «προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων τους».

Αυτός είναι ο ανθρωπισμός των Βορείων, που κουνούν το δάχτυλο σ’ εμάς, και οι πολιτικοί μας τους έχουν πρότυπο. Ο Ανδρέας ήθελε να μας κάνει Σουηδία και ο Αλέξης παλεύει να μετατραπούμε σε Σοβιετία. Κάποιος πού να φροντίσει να μας κάνει φιλέλληνες, δεν υπάρχει;