Skip to main content

Ο Παππάς λέει τώρα ότι η κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη. Ήταν μέρος της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, δήλωσε ο υπουργός.

Έκπληξη προκαλεί η μεταστροφή της κυβέρνησης αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπως αυτή εκφράστηκε δια στόματος του υπουργού Νίκου Παππά.

Από την Ουάσινγκτον ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Η διαφωνία μας με το ΔΝΤ είναι ότι είχαμε μια αρχική συμφωνία η οποία έπρεπε να τηρηθεί. Εμείς κρατήσαμε το στόχο του 3% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη. Ήταν μέρος της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού και η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας. Όπως σημείωσε, «η Αθήνα θέλει το ΔΝΤ για να ασκήσει πίεση για χρέος».

Ερωτηθείς εαν υπάρχει η περίπτωση οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ανέφερε: «Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θα το θέλουμε αλλά αν αυτό γίνει τότε θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα μέχρι να διαλευκανθεί ποια θα είναι η συνεργασία μας με το ΔΝΤ (εννοεί την πρόταση Ρέγκλινγκ να αποπληρώσει ο ESM τα δάνεια του ΔΝΤ)».

Μιλώντας με δημοσιογράφος ο υπουργός σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα που είναι αποδοτικό». «Η Ελλάδα έχει εν μέρει την ιδιοκτησία του προγράμματος. Αυτό σημαίνει να έχεις εταίρους. Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε λογικά και ρεαλιστικά επίπεδα» δήλωσε.