Skip to main content

Διπλό μετά από δύο μήνες o ΠΑΟΚ, 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε μια πολύτιμη νίκη (την πρώτη του εφετινή στην Αθήνα) με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη ενόψει πλέι οφ

Τη νίκη με 0-2 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου για την 27η αγωνιστική της Super League.

Οι ασπρόμαυροι πήραν μια πολύτιμη νίκη (την πρώτη τους εφετινή στην Αθήνα) με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη ενόψει πλέι οφ και ανέβηκαν προσωρινά στη δεύτερη θέση με 52 βαθμούς (στους 51 ο Πανιώνιος που αγωνίζεται αύριο στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο όταν ο Μπίσεσβαρ ξεπέρασε τον Φυτανίδη και πλάσαρε τον Γκορμπούνοφ για το 0-1. Μάλιστα ο Σουριναμέζος άσος αφιέρωσε το γκολ στον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν για τον σύλλογο, Γιάννη Μυστακίδη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο χάθηκε στο 11΄όταν η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Λε Ταλέκ αλλά το τελείωμά του με το αριστερό δεν απείλησε τον Χουάντερσον.

Στο 21΄οι ασπρόμαυροι είχαν δοκάρι όταν ο Κουλούρης σούταρε με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει και στην επαναφορά της φάσης ο Λέοβατς σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λευκορώσου πορτιέρε.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς κυκλοφορούσαν γρήγορα τη μπάλα με στόχο ένα ακόμη γκολ για να κλειδώσουν την αναμέτρηση και στο 30΄έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν αλλά το πλασέ του Μπίσεσβαρ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Στο 35΄οι γηπεδούχοι σκόραραν με εξαιρετική κεφαλιά του Λε Ταλέκ αλλά το γκολ του Γάλλου επιθετικού ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή για τον ΠΑΟΚ να σκοράρει όταν ο Κίτσιου εκμεταλευόμενος το λάθος του Κατράνη σένταρε με στόχο τον Κουλούρη και αυτός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Γκορμπούνοφ για το 0-2.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48΄ο Μπρικτς απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντιγκινί.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων σκόραρε αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ήταν εκτεθειμένος ενώ το 58΄παραλίγο να μπει γκολ για τον Ατρόμητο όταν η κεφαλιά του Μαλεζά πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπρκιτς.

Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 75΄εχασαν ακόμη μια ευκαιρία για να επιστρέψουν στον αγώνα όταν η κεφαλιά του Φυτανίδη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Δικέφαλος έχασε την πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο στο 77' όταν το σουτ του νεοεισελθόντα Ουάρντα μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ να επέμβει εντυπωσιακά ενώ στο 82΄ο Λευκορώσος τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Κάνιας.

Το υπάρχον σκορ παρέμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια πολύτιμη νίκη με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη ενόψει των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Τόνσο, Κατράνης (Κοντοές 83΄), Ούμπιδες, Κυριακίδης, Κιβρακίδης (Λημνιός 39΄), Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (Πλατέλλας 77' ).

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Λέοβατς, Κάτσε (Σάκχοφ 69΄), Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (Μάτος 83' ), Μπίσεσβαρ (Ουάρντα 77' ), Κουλούρης.

Δείτε αναλυτικά τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ