Skip to main content

Δις ισόβια στον 45χρονο λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δηλητηρίασε με αρσενικό τις δύο γυναίκες, το καλοκαίρι του 2013.

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον 45χρονο λέκτορα του ΑΠΘ, επιβάλλοντας δις ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της, το καλοκαίρι του 2013.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δηλητηρίασε με αρσενικό τις δύο γυναίκες, ενώ στη σύζυγό του χορήγησε το συγκεκριμένο δηλητήριο ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν.

Την ενοχή του είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας, κατά την πολύωρη αγόρευσή της, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε αθώος στην απολογία του.

Η ομόφωνη αποφαση ανακοινώθηκε μετά από 8ωρη διάσκεψη τακτικών δικαστών και ενόρκων.

Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας αποκαλύφθηκε, το 2013. Η έρευνα των διωκτικών αρχών διήρκησε περισσότερο από τρία χρόνια.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς σχολιάζει την αποφαση ο δικηγόρος υπεράσπισης Νίκος Διαλυνάς είπε πως τον έπιασαν τα γέλια, ενώ εκανε λόγο για μεσαίωνα.

«Γυρίσαμε στον μεσαίωνα γιατί όταν δεν έχει αποδείξει και δικάζεις τον άλλο με ισόβια σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα», τόνισε ο Νίκος Διαλυνάς - δικηγόρος υπεράσπισης. Όπως ανέφερε, «όταν γραφτεί το σκεπτικό της απόφαση, καλό θα είναι να διδάσκεται στην Σχολή Δικαστών και στο πανεπιστήμιο και να με καλούν εμένα να ακούω τα σχόλια».

«Στους θανάτους δεν υπάρχει ποτέ δικαίωση, τόνισε από την πλευρά της  σε δηλώσεις, η Σοφία Νερολαδάκη, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων.

Όπως ανέφερε, «η δικαστική απόφαση δεν θα φέρει πίσω τις δυο γυναίκες και η κόρη του θύματος δεν θα βρει ποτέ την αγκαλιά της μητέρας της», σημείωσε.