Skip to main content

Δυσαρέσκεια Ψωμιάδη για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

Χαρακτηρίζει το σημερινό κόμμα «θυγατρική της πραγματικής ΝΔ» και δηλώνει ότι θα γίνουν εκλογές την άνοιξη. Σκληρή κριτική στην ηγεσία

«Πολύ νωρίς» είναι σήμερα για να αποφασίσει αν και με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Αυτό δηλώνει στη Voria.gr, τονίζοντας πάντως πως αν και έχει άλλες προτεραιότητες αυτή την περίοδο, εντούτοις βρίσκεται σε συνεννόηση με διάφορα σχήματα και κόμματα, εκτός βέβαια της ΝΔ με τη σημερινή της μορφή, την οποία χαρακτηρίζει «θυγατρική της πραγματικής ΝΔ».

Ο κ.Ψωμιάδης είναι δυσαρεστημένος κυρίως από τη συμπεριφορά της νέας ηγεσίας προς το πρόσωπό του. «Περίμενα», τονίζει, «να υπάρξει κάποια επαφή, είτε θετική, είτε αρνητική. Ματαίως όμως. Τρία χρόνια έχω να σηκώσω το τηλέφωνο και να είναι από τη ΝΔ. Στο κόμμα σήμερα υπάρχει μια αναταραχή, αλλά πιστεύω θα ηρεμήσουν σταδιακά τα πράγματα. Σήμερα, δε με εκφράζει αυτή η θυγατρική της πραγματικής ΝΔ, στην οποία ανδρώθηκα πολιτικά, την τίμησα και με τίμησε».

Ο κ. Ψωμιάδης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του μάλιστα για τη συμπεριφορά της ηγεσίας της ΝΔ όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς άλλα στελέχη που προσέφεραν στο παρελθόν στο κόμμα και πλέον τους αγνοούν: «Εγώ είμαι συνεπής όλο αυτό το διάστημα προς τις κομματικές μου υποχρεώσεις και τις τοπικές και τις πανελλαδικές. Δε με θέλουν; Ας με φωνάξουν να μου το πουν. Νέος αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι θα πάει μπροστά; Θεωρώ ότι πρώτα από όλα έπρεπε να μαζέψει τα του οίκου του. Φώναξε τα στελέχη που είναι γνωστά και έχουν προσφέρει και κάποιους θα τους ευχαριστήσεις, κάποιους θα τους δυσαρεστήσεις. Δεν είναι κακό αυτό. Μιλάω με πολλούς 'Ψωμιάδηδες' σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχουν πάρει κανέναν ούτε ένα τηλέφωνο. Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτή τη συμπεριφορά σε όλη τη χώρα. Με αυτή τη ΝΔ λοιπόν είναι αδύνατο να συνεργαστώ. Δε με εκφράζει, δε με καλύπτει, δε με αγγίζει. Είναι αδιανόητο να περιμένουν να πέσει πολιτικά ο Τσίπρας για να ανέλθουν στην εξουσία. Πρέπει να κερδίσουν τον κόσμο, με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με πρόγραμμα για να βγει ο τόπος από την κρίση, με μια συγνώμη για όσα σφάλματα έγιναν στο παρελθόν...».

Στα άμεσα σχέδια του κ. Ψωμιάδη όμως δεν είναι η πολιτική. «Το τι θα κάνω πολιτικά στο μέλλον εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους και προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι την επόμενη άνοιξη θα γίνουν εκλογές. Για μένα είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πάρω αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητά μου. Έχω άλλα προβλήματα να λύσω, επαγγελματικά και οικονομικά».