Skip to main content

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε (2-0) τη Λάρισα ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (video)

Με σκόρερ τους Χοσέ Κάνιας και Στέλιο Κίτσιου, ο «Δικέφαλος» κέρδισε τους «βυσσινί» για τρίτη φορά μέσα στη φετινή σεζόν

Τη νίκη με 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 26η αγωνιστική της Super League.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες κόντρα στην καλά στημένη ΑΕΛ.

Στο 26΄ο «Δικέφαλος» έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία όταν ο Ενρίκε έκανε εξαιρετική προσπάθεια αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 37΄όταν η μπάλα στρώθηκε στον Κάνιας εκτός περιοχής και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ για το 1-0 πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του συλλόγου.

Μάλιστα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη του όταν ο Μάτος προσποιήθηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμά τους και την ΑΕΛ να μην μπορεί να φανεί απειλητική.

Στο 75’ οι «βυσσινί» έχασαν ευκαιρία με τον Ντέλετιτς όμως το σουτ του Σέρβου μέσα από την περιοχή του Μπρκιτς πέρασε άουτ.

Τη νίκη για τον «Δικέφαλο» κλείδωσε στο 87΄ο Κίτσιου όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Έλληνας μπακ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με έξοχο πλασέ νίκησε τον Ξενοδόχοφ για το τελικό 2-0.

Μάλιστα, το συγκρότημα του Βλάνταν Ίβιτς θα μπορούσε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησής του όταν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η μπάλα έφτασε στον Κουλούρη που επιχείρησε δυνατό σουτ αλλά ο Ξενοδόχοφ έδιωξε σε κόρνερ.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Μυστακίδης (Κάτσε 81΄), Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (Κίτσιου 63΄), Αθανασιάδης (Κουλούρης 56΄).

ΑΕΛ (Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο (Καπός 78΄), Φατιόν, Μασαλέσα, Αβραάμ (Ικάουνιεκς 63΄), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.