Skip to main content

Νέες καταγγελίες: Ντεσιμπέλ στο κόκκινο και ναρκωτικά στην Ικτίνου

Νέες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους των πεζόδρομων Ικτίνου και Ζεύξιδος για μερίδα νέων που κάνουν χρήση ουσιών και προκαλούν αναστάτωση στην περιοχή

Εφιαλτικές είναι οι νύχτες για άλλη μια χρονιά για τους κατοίκους στους πεζόδρομους της Ικτίνου και της Ζεύξιδος, με την ηχορύπανση να χτυπάει κόκκινο, το αλκοόλ να ρέει άφθονο και να γίνεται χρήση ναρκωτικών.

Αυτά κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι εκπρόσωποι κατοίκων μίλησαν στο σώμα περιγράφοντας τις δύσκολες νύχτες που ζουν ενώ κατέθεσαν υπογραφές διαμαρτυρίας.

«Εδώ και τρία χρόνια κάθε βράδυ οι κάτοικοι ζουν μια εφιαλτική κατάσταση, η οποία συνίσταται σε ηχορύπανση η οποία ξεκινάει από τις 12.30 τα ξημερώματα. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, νεαροί καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοολ. Έως τα ξημερώματα, έως τις 5-6 το πρωί, ο θόρυβος είναι αφόρητος», περιέγραψε ο Αναστάσιος Κυριακού εκπρόσωπος των κατοίκων και πρόσθεσε: «Δεν μας αφήνουν να κοιμόμαστε τα βράδια ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε κλειστά παράθυρα».

Ο κ. Κυριακού έκανε λόγο για «μπαλάκι ευθυνών μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της αστυνομίας», ενώ μίλησε και για «ποινικές ευθύνες».

Οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν κάτι με τους νέους που θα πιουν μια μπύρα. Όπως εξήγησαν, το πρόβλημα είναι με συγκεκριμένη ομάδα, η οποία μπαίνει μέσα στους υπόλοιπους νέους και πίνει συνέχεια αλκοολ και κάνει χρήση ναρκωτικών. Περιέγραψαν, επίσης, ότι τα συγκεκριμένα άτομα φτάνουν στα σημείο ακόμα και να ουρούν δημόσια. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» υπογράμμισαν, σημειώνοντας πως έχουν ήδη επισκεφθεί και την αστυνομία και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά. Μάλιστα, ζήτησαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ξηλωθεί το παρτέρι που βρίσκεται στην περιοχή και στο οποίο συγκεντρώνονται οι νέοι, έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής Ελένη Δανιηλίδου, από τη στιγμή που ενημερώθηκε η αστυνομία έχουν ληφθεί κάποια μέτρα. «Μετά από μια επαφή με την αστυνομία, από την προηγούμενη Πέμπτη υπάρχει καθημερινή παρουσία αστυνομικών» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, ανέφερε ότι ήδη έγινε προσπάθεια να ενισχυθεί ο φωτισμός και η καθαριότητα, με συγκομιδή των σκουπιδιών και πλύσιμο του δρόμου. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι υπηρεσίες προσπαθούν να ανασχεδιάσουν την περιοχή για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Στόχος είναι να βγουν μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ είπε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία Λευτέρης Κιοσέογλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε στους κατοίκους ότι ο δήμος είναι μαζί τους. «Την κατάσταση τη γνωρίζουμε. Μη κλείνουμε τα μάτια, όποιος περνάει από εκεί, ξέρει τι γίνεται. Δεν υπάρχει ιδιοτροπία από τους κατοίκους όταν ζεις αυτή την κατάσταση. Θα είμαστε μαζί σας και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου πρότεινε ο δήμος να φροντίσει να υπάρξουν άλλοι χώροι για τους νέους, αν και σημείωσε ότι κατανοεί τους κατοίκους.

Ο Γιώργος Ρακκάς, από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» έκανε λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό». «Δεν μπορεί να αλλοιώνεται ο χαρκτήρας της περιοχής, ο δήμος πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό» σημείωσε.