Skip to main content

Δύσκολες ώρες στο Καϊμακτσαλάν-Δεν δείχνει σημάδια ζωής το ζευγάρι

Το ζευγάρι, ένας άντρας 35 ετών και μια γυναίκα 25 ετών έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας». Όλο το βράδυ στην περιοχή είχε χιονοθύελλα

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι προσπάθειες προσέγγισης και ανάσυρσης του νεαρού ζευγαριού από την πΓΔΜ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν, χθες το μεσημέρι, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν), στην Πέλλα.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε σε χαράδρα 10- 15 μέτρων στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας». Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα δύο άτομα δεν δείχνουν σημάδια ζωής, καθώς στα πρώτα «καλέσματα» των σωστικών συνεργείων, δεν ανταποκρίθηκαν.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ όταν τους προσεγγίζουν θα μπορέσουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το ζευγάρι, ο 35χρονος άντρας και η 25χρονη γυναίκα.  

Όπως ανέφερε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης, τα δύο άτομα βρίσκονται σε απόσταση 30 μέτρων, το ένα από το άλλο. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση ανάσυρσης.

Εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών ήταν από χθες δύσκολη η επιχείρηση προσέγγισης. Όλο το βράδυ στην περιοχή είχε χιονοθύελλα και δυνατούς ανέμους.

Το ζευγάρι συμμετείχε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ομάδα 50 πεζοπόρων, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκαν τα ίχνη του. Το συμβάν σημειώθηκε κατά την επιστροφή τους από το εκκλησάκι «Προφήτης Ηλίας», όπου το είχαν επισκεφθεί.

Για τις αναζητήσεις επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 3 οχήματα και την 2η ΕΜΑΚ.