Skip to main content

Ολόκληρη η ημερίδα της Voria.gr για το Θαλάσσιο Μέτωπο (video)

Παρακολουθήστε μέσα από το youtube ολόκληρη την ημερίδα που διοργάνωσε η Voria.gr για το Θαλάσσιο Μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Ημερίδα για το Θαλάσσιο Μέτωπο διοργάνωσε η Voria.gr σήμερα, 11 π.μ. - 2 μ.μ., στο κτήριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου / Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο αρχιτέκτων της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Senior Policy Advisor της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ευάγγελος Αντώναρος.

Σύντομες παρεμβάσεις-ερωτήσεις πραγματοποίησαν οι εμπλεκόμενοι δήμαρχοι, βουλευτές, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Συνδέσμων και άλλων αρμόδιων φορέων.

Η αξιοποίηση μέσω της ενοποίησης του παράκτιου μετώπου μήκους 54 χλμ από τη Χαλάστρα και το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι μέτωπο αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και πρέπει να αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό στοίχημα της πόλης. Η Voria.gr, ως το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την ημερίδα με στόχο να φέρει με ένταση στο προσκήνιο το θέμα του θαλασσίου μετώπου, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες και αναδεικνύοντας ιδέες, προτάσεις και σχέδια που μπορεί να αξιοποιήσει η Πολιτεία προς υλοποίηση.

Εξάλλου, η ημερίδα αποτελεί την κορύφωση της έρευνας που ξεκίνησε η Voria.gr τον περασμένο Μάιο παρουσιάζοντας με σειρά δημοσιευμάτων όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ενοποίηση του θαλασσίου μετώπου και αναδεικνύοντας τις μεγάλες προοπτικές που θα ανοίξει για την πόλη η υλοποίηση αυτού του οράματος (δείτε εδώ).

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ημερίδα: