Skip to main content

Όλα τα live που μπορείτε να δείτε τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη

Μουσικός ο φετινός Ιούλιος φέρνει στις αγαπημένες σκηνές του καλοκαιριού γνωστούς καλλιτέχνες που γεμίζουν με μελωδίες τις θερινές νύχτες στην πόλη.

Πλούσιος σε μουδικές εκδηλώσεις ο Ιούλιος προσφέρει πολλούς λόγους στους Θεσσαλονικείς για να μείνουν στην πόλη.

Γνωστοί καλλιτέχνες εμφανίζονται στις αγαπημένες σκηνές του καλοκαιριού και γεμίζουν με μελωδίες τις θερινές νύχτες της Θεσσαλονίκης. 

Δείτε αναλυτικά τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο στην πόλη:

Αντώνης Ρέμος & Έλενα Παπαρίζου

Δευτέρα 2 Ιουλίου | 21.30
Θέατρο Γης

Ο Αντώνης Ρέμος ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία από την Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Γης, την Δευτέρα 2 Ιουλίου. Μαζί του φέτος θα είναι η Έλενα Παπαρίζου.
Μια υπέροχη μοναδική συναυλία, ένα τεράστιο πάρτι γεμάτο υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες ερμηνείες.

Η Χορωδία Aquapella

Τρίτη 3 Ιουλίου | 21.30
Μονή Λαζαριστών

Η Aquapella World Music Choir ιδρύθηκε στο Townsville της Αυστραλίας από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann. Η χορωδία αποτελείται από περισσότερα από 60 μέλη και ειδικεύεται στην a capella world music. Το ρεπερτόριό της εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στις αντίστοιχες κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται.

Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης «Από Γιορτή Σε Γιορτή»

Τετάρτη 4 Ιουλίου | 21.00
Μονή Λαζαριστών

Οι δύο εμβληματικές μορφές της ελληνικής ροκ, ο Γιάννης Αγγελάκας – μαζί με την μπάντα του, “100° C” – και ο Παύλος Παυλίδης & οι Β-Movies βγαίνουν ξανά μαζί στον δρόμο και ανεβαίνουν στο ίδιο stage προσκαλώντας το κοινό «από γιορτή σε γιορτή».

Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης…Ο ρεμπέτης και ο σερ

Πέμπτη 5 Ιουλίου | 21.00
Μονή Λαζαριστών

Την ιστορική πορεία και συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.
Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στιλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπίθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

«Συνδέσεις» με την Αγγελική Τουμπανάκη

 

Παρασκςυή 6 Ιουλίου | 21.30
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η πολυσχιδής και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, performer και μουσικός μάς προσκαλεί σε μια περιπλάνηση στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και στην παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με τραγούδια-ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. Μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα δομούν ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες.
Μετά από δώδεκα χρόνια διαδρομής στην jazz, τη world jazz και την electronic jazz, η Αγγελική Τουμπανάκη μας καλεί στο ιδιαίτερο μουσικό της σύμπαν με σταθερή αφετηρία την αγάπη για τη συλλογική δημιουργία, την ελευθερία της έκφρασης, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Δευτέρα 9 Ιουλίου | 21.30
Μονή Λαζαριστών

Η κοινή βραδιά των δύο καλλιτεχνών στη Μονή Λαζαριστών θα είναι μια ευκαιρία να τραγουδήσουμε «Χρόνια Πολλά» στον αειθαλή Βασίλη, με την τρυφερή ροκ φωνή και τη ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία που κλείνει φέτος 45 χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι και έχει σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του και να ταξιδέψουμε με τον αγαπημένο Λαυρέντη και τον Μικρό του «Τιτανικό» στο «Νότο» και σε άλλους μακρινούς μουσικούς προορισμούς.
Μαζί τους θα είναι και η Μιρέλα Πάχου, στην πιο ώριμη και δημιουργική της φάση, η οποία θα δώσει το στίγμα της με τη φρεσκάδα της και φυσικά… το ακορντεόν της και ο Ιταλός ταλαντούχος κιθαρίστας Steve Tesser που συμπράττει με άποψη & καθαρότητα στο μουσικό του λόγο.

Σταμάτης Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα

Τετάρτη 11 Ιουλίου| 21.30
Μονή Λαζαριστών

Μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση από τα οκτώ αγόρια της Σπείρας με επίσημο καλεσμένο τους τον Σταμάτη Κραουνάκη, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα φυσικά. 

Γιάννης Κότσιρας & Ορχήστρα "Ρυθμός"

Πέμπτη 12 Ιουλίου| 21.30
Μονή Λαζαριστών

Η Ορχήστρα Ρυθμός και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνοδεύουν τον γνωστό Έλληνα ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα σε παλιές και νέες επιτυχίες του. Οι θεατές του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο τα αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα από τις "Τυφλές ελπίδες" και το "Εφάπαξ" μέχρι τα "7 ποτήρια" και την "Αλεξάνδρεια"…
Μαζί τους θα συμμετέχουν οι Ελεάννα Βαρέλα, Σοφία Νάσσιου, Θάνος Ματζίλης, Χρήστος Παπάζογλου.

«Η μουσική είναι μία» με τον Στέφανο Κορκολή

Δευτέρα 16 Ιουλίου | 21.30
Μονή Λαζαριστών

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης, Στέφανος Κορκολής, σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στο δικό του μουσικό σύμπαν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχα δικά του τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και τραγούδια και μουσικές από το τελευταίο έργο του όπου μελοποίησε ποιήματα του Κ.Π Καβάφη, όπως και μοναδικές ορχηστρικές συνθέσεις του, αλλά και διασκευές κλασικών ελληνικών και ξένων τραγουδιών που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του. Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

Δημήτρης Μυστακίδης

Πέμπτη 19 Ιουλίου| 21.30
Μονή Λαζαριστών

Δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, ο Δημήτρης Μυστακίδης «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος.

Όσοι βρεθούν αυτό το βράδυ στη Μονή Λαζαριστών θα απολαύσουν ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου.