Skip to main content

ΔΝΤ: Αναμένουμε σύντομα λύση για τα stress test των ελληνικών τραπεζών

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι το Ταμείο έχει αλλάξει θέση για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους.

Την αισιοδοξία του για το θέμα των stress test των ελληνικών τραπεζών, εξέφρασε σήμερα το ΔΝΤ.

«Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών.

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ άλλαξε στάση για τις ελληνικές τράπεζες

Το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό, τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν ενωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Ερωτηθείς εάν θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην γ' αξιολόγηση το δικαίωμα του δανειολήπτη να διαπραγματευθεί πρώτος (πριν από τα funds) με την τράπεζα το «κόκκινο» δάνειό του, ο υπουργός δήλωσε πως «δεν θα το θέσουμε διότι δεν είναι λογικό». Και ουσιαστικά παρότρυνε τις τράπεζες να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «σε 1- 2 χρόνια θα υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερες ξένες επενδύσεις από όσες θα μπορούν να απορροφηθούν».