Skip to main content

ΔΝΤ: Το φθινόπωρο η απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα

Σουηδός εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η απόφαση για συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θα ληφθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει ή όχι στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πριν από το φθινόπωρο, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, Τόμας Όστρος.

Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρχε «ισχυρή στήριξη (στο ΔΝΤ) για τη συμμετοχή σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο».

«Θα υπάρξει συζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου και το συμβούλιο θα λάβει μια απόφαση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε, δε, ότι υπάρχει ο κίνδυνος ένα νέο πακέτο απλά να αναβάλει την οριστική επίλυση της κατάστασης εκτός και εάν η Ελλάδα υιοθετήσει επίπονες μεταρρυθμίσεις.

«Δεν μπορεί να είναι κάτι που θα τους επιβληθεί. Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει το πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φθάσει ακόμα σε αυτό το σημείο. Έχουν ένα ανεπαρκή δημόσιο τομέα, η διαφθορά είναι ένα σχετικά μεγάλο πρόβλημα και το συνταξιοδοτικό σύστημα κοστίζει περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.