Skip to main content

Doppler: Συμμετοχή στην κινεζική βιομηχανία ανελκυστήρων Sichuan

Η ελληνική βιομηχανία ανελκυστήρων προχώρησε σε μία στρατηγικής σημασίας παραγωγική συνεργασία με την κινεζική βιομηχανία Sichuan Express Elevator.

Σε στρατηγική συνεργασία με την κινεζική βιομηχανία παραγωγής μηχανικών ανελκυστήρων Sichuan Express Elevator, προχωράει η ελληνική εταιρεία Doppler, μέσω συμμετοχής με ποσοστό 10% στην «Sichuan» που θα μετονομαστεί σε Sichuan Doppler.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχει αρχίσει και το νομικό μέρος του πράγματος ολοκληρώνεται στο επόμενο διάστημα, δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Doppler κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική βιομηχανία, το 2016, είχε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 10%-12%, έτσι που ο ενοποιημενος κύκλος εργασιών της θα διαμορφωθεί πάνω από τα 17 εκατ ευρώ. Στο σύνολο των πωλήσεων οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν ποσοστό 95% ενώ τα σκήπτρα στις διεθνείς πωλήσεις της ελληνικής βιομηχανίας έχουν πάρει οι αγορές της Μέσης Ανατολής.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία  Doppler με Sichuan, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη κινεζική βιομηχανία βρίσκεται στην πόλη Σεντού (Chengdu), της επαρχίας Σιχούαν (Sichuan) της δυτικής Κίνας. Η Sichuan Express Elevator δημιουργήθηκε από την ΟΤΙS, μία απο τις μεγαλύτερες εταιρείες ανελκυστήρων στον κόσμο και, τον κινεζικό επιχειρηματικό όμιλο ΤΟΚ. Η βιομηχανία έχει παραγωγική δυναμικότητα 7.000 μηχανικών ανελκυστήρων και διαθέτει, μέχρι σήμερα, τα προϊόντα της στην αγορά της Κίνας.

«Η ΟΤΙS αποχώρησε από την Sichuan Express Elevator και εισέρχεται η Doppler με ποσοστό 10%. Oι Κινέζοι εταίροι από την συνεργασία με την Doppler επιδιώκουν αφ' ενός να αξιοποιήσουν εμπορικά το brand μας και αφ' ετέρου την τεχνογνωσία μας στην παραγωγή ανελκυστήρων και για κατασκευές πέραν των κατοικιών», εξήγησε ο κ. Σταυρόπουλος.

Σε πρώτη φάση η συνεργασία των δύο πλευρών θα αφορά την αγορά της Κίνας, ενώ η Doppler θα εκμεταλλευτεί τον μεγάλο πύργο δοκιμών της Sichuan, ύψους 70 μέτρων, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα δοκιμών ανελκυστήρων μεγάλων ταχυτήτων, μέχρι 8μέτρα/δευτερόλεπτο. Σημειωτέον ότι ο πύργος δοκιμών της Doppler στο βιομηχανικό της συγκρότημα, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, είναι κατά πολύ μικρότερος.

Σε επόμενη φάση και όταν οι ανελκυστήρες που θα κατασκευάζονται στη Sichuan Doppler, αναβαθμιστούν στο επιθυμητό επίπεδο, τότε από την Κίνα θα γίνονται εξαγωγές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στη Μέση Ανατολή και σε χώρες της Αφρικής, αγορές που λόγω υψηλότερου κόστους δεν μπορεί να καλύψει η Doppler από την Ελλάδα.

Επίσης, η Doppler θα έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της Sichuan Doppler εκτός Κίνας.

Να σημειωθεί ότι η Doppler έχει δύο θυγατρικές εταιρείες για την προώθηση των προϊόντων της στο εξωτερικό, στα ΗΑΕ και στη Σερβία, ενώ διατηρεί γραφείο στη Γερμανία.