Skip to main content

Δωρεά της Αττικό Μετρό για... κολωνάκια στο δήμο Θεσσαλονίκης

Έπειτα από την παρέμβαση των «ΘεσΕπί-Κέντρω», η Αττικό Μετρό Α.Ε. προσφέρει 49 κολωνάκια για να μπει τάξη στην Αγίας Σοφίας.

του Δημήτρη Παπανίκου

Με δωρεά της Αττικό Μετρό Α.Ε. προς τον δήμο Θεσσαλονίκης θα επιχειρηθεί τελικά να ομαλοποιηθεί η άναρχη κατάσταση η οποία επικρατεί στην οδό Αγίας Σοφίας, στο τμήμα της από την Εγνατία έως την οδό Κεραμοπούλου (στο πάνω μέρος της πλατείας).

Η δωρεά αφορά 49 ειδικά προστατευτικά εμπόδια (κολωνάκια τύπου ‘ροπάλου’) τα οποία θα τοποθετηθούν στο σημείο εκείνο προκειμένου να απομακρυνθούν τα δεκάδες παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία σταθμεύουν πάνω στα πεζοδρόμια, δυσχεραίνοντας αφάνταστα την κίνηση των πεζών, κυρίως ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρία, γονέων με παιδικά καροτσάκια κ.ο.κ.

Η δωρεά κρίθηκε αναγκαία καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν τέτοια κολωνάκια και πως είναι αδύνατο να τα προμηθευτούν παρότι το συνολικό κόστος της αγοράς ανέρχεται σε μόλις 1.225 ευρώ!

Με παρέμβασης των «ΘεσΕπί-Κέντρω»

Όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα η Voria.gr, τη σχετική ενόχληση προς το δήμο για να τοποθετήσει τα κολωνάκια, έκανε η δραστήρια ομάδα «ΘεσΕπί-Κέντρω». Τον περασμένο Δεκέμβριο, μέλη της, μαζί με υπαλλήλους του δήμου κατέγραψαν την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα της Αγίας Σοφίας και συμφώνησαν ότι ο καταλληλότερος τρόπος για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, είναι η τοποθέτηση των ειδικών προστατευτικών εμποδίων. Στη συνέχεια ο δήμος ενημέρωσε τα μέλη της «ΘεσΕπί-Κέντρω» ότι δεν διαθέτει τέτοια κολωνάκια και συνεπώς ήταν αδύνατο να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Έτσι, ανέλαβαν οι ίδιοι να βρουν λύση. Απευθύνθηκαν προς την Αττικό Μετρό Α.Ε. η οποία προσφέρθηκε να κάνει δωρεά προς το δήμο τα αναγκαία 49 κολωνάκια (αρχικώς είχε εκτιμηθεί ότι χρειάζονταν 89) προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Η Αττικό Μετρό ανταποκρίθηκε κι έτσι, τα προστατευτικά κολωνάκια πρόκειται να παραδοθούν την προσεχή Παρασκευή στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο της  Νέας Ελβετίας.

Με σημερινή του ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο των «ΘεσΕπί-Κέντρω» «ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Γιάννη Μυλόπουλο, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Σωματείου και προσέφερε στο δήμο Θεσσαλονίκης 49 κολωνάκια…».

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται η ελπίδα «η τοποθέτησή τους, από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και να αποκατασταθεί η ομαλή κίνηση των οχημάτων και η διέλευση των πεζών στο τμήμα αυτό της οδού Αγίας Σοφίας».