Skip to main content

Δωρεάν εισιτήρια ΟΑΣΘ για μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος

Την πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ταλαντούχων παιδιών της ορχήστρας ανέλαβε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ταλαντούχων παιδιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) που με δικά τους έξοδα έρχονται, από όλη την Ελλάδα, κάθε Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για τις πρόβες τους ανέλαβε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Με τη διεύθυνση του μαέστρου Ευάγγελου Αραμπατζή, η ΣΟΝΕ και το τμήμα της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας της, διοργανώνει αξιόλογες συναυλίες, με στόχο την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ στο αίτημα της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου για τη διάθεση 2.500 δωρεάν εισιτηρίων μετακίνησης με τα λεωφορεία του Οργανισμού στα μέλη της Ορχήστρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της κ. Πατουλίδου με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Χρήστο Στεφανίδη, η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Στεφανίδη για την διάθεση των εισιτηρίων και δήλωσε πως «η ΣΟΝΕ που σε κάθε συναυλία της στέλνει μηνύματα ζωής και αγάπης, μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες».

«Πέραν του φιλανθρωπικού της έργου, μας προσφέρει ένα εξαιρετικό θέαμα, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της χώρας μας. Για να μη χάσουν ποτέ την όρεξη που έχουν αυτοί οι ταλαντούχοι λιλιπούτειοι, που τολμούν να κάνουν όνειρα ακόμα και σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες, απευθυνθήκαμε και στα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας, αιτούμενοι την έκδοση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνησή τους. Με πρώτο το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, αρκετά άλλα ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και ευελπιστούμε όλη αυτή προσπάθεια αλληλεγγύης και αγάπης να έχει όλο και μεγαλύτερη στήριξη».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «για τον ΟΑΣΘ – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει- είναι χαρά να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση των ονείρων των νέων ανθρώπων. Είναι μάλιστα διπλή χαρά, όταν το αίτημα υποβάλλεται από ανθρώπους που συνεχίζουν να υπηρετούν τη χώρα μας από υπεύθυνες κοινωνικές θέσεις».