Skip to main content

Δραγασάκης: Ας το αποδείξουν πως θέλουν κλείσιμο της αξιολόγησης

Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει σε μη ανάγκη εφαρμογής στο μέλλον ορισμένων από τα προβλεπόμενα μέτρα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος

Όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι επιθυμούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του μήνα, μένει να αποδείξουν ότι το εννοούν, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Λίγη ώρα πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία έχουν δημιουργηθεί και επισήμανε ότι από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, οι εξελίξεις στην οικονομία είναι θετικότερες απ' ό,τι τότε προβλεπόταν.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει σε μη ανάγκη εφαρμογής στο μέλλον ορισμένων από τα προβλεπόμενα μέτρα και υπογράμμισε ότι η διαφωνία μεταξύ των θεσμών δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικό μας πολιτικό πρόβλημα.

«Εάν την Πέμπτη η ανακοίνωση της Eurostat για το 2015 είναι θετική, θα εξακολουθούν κάποιοι να μιλούν για "πρόσθετα" μέτρα;», διερωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης.

 

Επίθεση σε ΝΔ και δηκτικά σχόλια



Αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, υποστήριξε ότι στη χώρα μας ορισμένοι λειτουργούν ως «εκπρόσωποι» του ΔΝΤ και ως βασιλικότεροι του «βασιλέως».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια εκλογών, διερωτήθηκε: «Μήπως δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αλλά "συμφέροντα" των οποίων ο κ. Μητσοτάκης είναι "όμηρος";».

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν με την ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε σε ειρωνικό τόνο: «Όταν ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη έλεγε ότι πρέπει πρώτα να "φτιάξει" το κόμμα του. Οι τελευταίες εξελίξεις τον "δικαιώνουν"».