Skip to main content

Δραγασάκης: Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το τέλος των μνημονίων

Ο κ. Δραγασάκης παρέστη με τον κ. Σαντορινιό στα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο, παρουσία του δημάρχου και τοπικών φορέων.

Επίσκεψη στη Λέρο και στην Πάτμο πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό

Ο κ. Δραγασάκης παρέστη με τον κ. Σαντορινιό στα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο, παρουσία του δημάρχου και τοπικών φορέων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο τη νησιού "Πάτμιον" και όπως αναφέρει στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, οι Μονάδες Αφαλάτωσης αποτελούν μέρος μιας συνολικής πολιτικής για τα νησιά.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης και πρόσθεσε πως πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και να ενισχυθούν νέοι θεσμοί για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων των νησιών.

Η ανάπτυξη να γίνει υπόθεση όλων, η κυβέρνηση θέτει το πλαίσιο αλλά χρειάζεται "δυναμική" από τα κάτω, ανέφερε.

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση του Eurogroup σημειώνοντας ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας και για στροφή προς την ανάπτυξη.

Στη Λέρο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε την ένταξη στο ΠΔΕ, για χρηματοδότηση, της κατασκευής ενός δωδεκαθέσιου σχολείου (Μπελένιο) και ενός αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στα 'Αλιντα Λέρου, προϋπολογισμού από 1,5 εκατ. ευρώ το κάθε ένα . Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε πως οι προτάσεις της Λέρου για ένταξη έργων στο ειδικό αναπτυξιακό του Νοτίου Αιγαίου θα στηριχτούν, έτσι ώστε να αποκτήσει το νησί τα εργαλεία εκείνα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Επίσης είπε πως ένα από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα πλωτά ασθενοφόρα που πρόκειται να προμηθευτεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας, πρόκειται να διατεθεί για τις ανάγκες της Λέρου και των κοντινών νησιών.