Skip to main content

Δραγασάκης: H συμφωνία απέχει από αυτό που θέλαμε, αλλά έχει θετικά

Eίναι αποτέλεσμα πολλαπλών συμβιβασμών τόσο μεταξύ των δανειστών όσο και ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση, είπε ο κ. Δραγασάκης.

Συνθήκες σταθερότητας και προοπτικής για αλλαγή σελίδας δημιουργεί η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Η απόφαση απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε, ωστόσο είναι μία απόφαση με θετικά στοιχεία, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς.

Το ένα είναι ότι διευκολύνει εμάς ως κυβέρνηση να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διότι αυτό είναι το κύριο ζητούμενο. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συντελεστεί.

Το δεύτερο είναι ότι καθιστά πιο ορατή την πορεία προς τη διέξοδο από τα μνημόνια, παύει κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο» επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Η χθεσινή απόφαση, όπως είπε, «είναι αποτέλεσμα πολλαπλών συμβιβασμών τόσο μεταξύ των δανειστών όσο και ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση» και «το βασικό της στοιχείο είναι ότι δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας, προοπτικής και να συντελεστεί η αλλαγή σελίδας».