Skip to main content

Δύο εκθέσεις για τρόφιμα-ποτά από τη Helexpo

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών θα αποτελέσει η 22η Διεθνής Έκθεση Detrop και η 4η Διεθνής Έκθεση Oenos, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τη Helexpo στις 7-10 Μαρτίου 2013.

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών θα αποτελέσει η 22η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού Detrop και η 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου Oenos οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τη Helexpo στις 7-10 Μαρτίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα βιολογικά προϊόντα, τα private-label, τα φρέσκα φρούτα-λαχανικά, τα logistics-μεταφορές, η συσκευασία και το λιανεμπόριο των τροφίμων-ποτών, θα βρεθούν στο επίκεντρο των δύο εκθεσιακών διοργανώσεων.

Η Detrop και η Oenos έχουν καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό για την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αφού στοχεύουν στο να προβάλλουν τα πιο ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής φύσης και ταυτόχρονα να αναδείξουν την ανάγκη της σύγχρονης επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης αυτών, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.

Τα τρόφιμα-ποτά ακόμη και τώρα σε περίοδο μεγάλης κρίσης για την οικονομία, εξακολουθούν να αποτελούν την «ατμομηχανή» της Ελληνικής εξωστρέφειας.

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο και σχετίζεται κυρίως με τα υπέρτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία συνδυαζόμενα με τις ευεργετικές επιπτώσεις της Μεσογειακής διατροφής, τους προσφέρουν το απαραίτητο υπόβαθρο για να «πρωταγωνιστούν» εξαγωγικά.