Skip to main content

Έβρος: Αναστολή άσκησης καθηκόντων στην κτηνίατρο

Την υπόθεση με τη δωροδοκία της ελέγκτριας-κτηνιάτρου στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο και την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη της είχε αποκαλύψει η Voria.gr.
Το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων επέβαλε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, στην ελέγκτρια-κτηνίατρο που συνελήφθη να δωροδοκείται, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα,  στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο,  όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr.

Το μέτρο είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, καθώς επιβάλλεται για πρώτη φορά σε υπάλληλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα στις εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου διακυβεύεται το συμφέρον της Υπηρεσίας.

Με απόφαση της κ. Μπατζελή η κτηνίατρος παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπ.ΑΑΤ, για να δικαστεί για τα ακόλουθα πειθαρχικά παραπτώματα:

-Της αποδοχής χρηματικού ανταλλάγματος για το χειρισμό υπόθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων της, κατ’ εξακολούθηση
-Της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους
-Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός της Υπηρεσίας

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, τα ανωτέρω παραπτώματα μπορούν να επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης σε βάρος της υπαλλήλου.


Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης έχει καταδικάσει την εν λόγω υπάλληλο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.