Skip to main content

Έχουμε νέο πολιτικό χάρτη, λέει ο Φάμελλος μετά το δημοψήφισμα

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα μας αντιστοιχούν, είπε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Για "νέο πολιτικό χάρτη", εφόσον επιβεβαιωθεί η σημαντική διαφορά του "όχι" από το "ναι", έκανε λόγο ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε δηλώσεις του στη Voria.gr.

Ο κ. Φάμελλος ζήτησε πλέον ενωμένοι όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις να εργαστούν για το καλύτερο για τη χώρα, ειδικά στη διαπραγμάτευση, εκφράζοντας πάντως την πικρία του για όσα έγιναν μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το κλίμα υπέρ του "όχι" το άλλαξε η εμφάνιση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Τετάρτη (διάγγελμα) και σημείωσε πως "είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι παρά το κλείσιμο των Τραπεζών και παρά τα ομαδικά πυρά φόβου, οι πολίτες όχι μόνο άντεξαν, αλλά έδωσαν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια".

"Είναι συγκινητικό και πολύ σημαντικό πολιτικά ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε τόσο μεγάλες πιέσεις, απέναντι σε όλους τους 'θεσμούς', που ομαδόν επέλεξαν να επιτεθούν στους Έλληνες, απέναντι στο φόβο που καλλιέργησαν τα 'τοξικά ΜΜΕ' και στις κλειστές Τράπεζες. Δεν τέθηκε κανένα θέμα αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Οι Έλληνες στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη λιτότητα. Ότι αυτή η συνταγή που μας εξαθλιώνει δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτή, διότι δεν είναι δίκαιη. Έχουμε υποχρέωση να ξανασηκώσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και κυρίως το πολιτικό μας σύστημα ότι έχουμε πλέον μια ξεκάθαρη υποστήριξη της πορείας που χάραξε η κυβέρνηση από ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού λαού. Ζητώ με ψυχραιμία, ηρεμία και ομαλότητα να σεβαστούμε όλοι την απόφαση του λαού. Η διαπραγμάτευση στο εξής πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι είναι εθνική. Θεωρώ πάντως ότι είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο φόβος δεν μπορεί πια να πτοήσει τον ελληνικό λαό. Ούτε υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες δε λύγισε ο κόσμος κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο συμπέρασμα από αυτό το δημοψήφισμα. Αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα μας αντιστοιχούν. Επίσης, ένα συμπέρασμα είναι ότι διαμορφώθηκε ένας νέος πολιτικός χάρτης", επισήμανε ο κ. Φάμελλος.