Skip to main content

Ecoticket: Δίνεις ένας κιλό ανακυκλώσιμα και πληρώνεις ένα μάθημα

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο το ΦΙΞ in Art και στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.

Φαντάζεσαι να μπορείς να πληρώσεις τα δίδακτρα ενός μαθήματος Ισπανικών δίνοντας απλά ένα κιλό με ανακυκλώσιμα υλικά; Πλέον, αυτό είναι δυνατόν μέσω του ecoticket, ενός προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο το ΦΙΞ in Art.

Στο πλαίσιο του ecoticket, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανταλλάξουν ένα κιλό με ανακυκλώσιμα με ένα μάθημα σε ένα από τα πολλά εργαστήρια που διοργανώνει το ΦΙΞ, όπως αυτό της δημιουργικής γραφής, της ισπανικής γλώσσας, της κιθάρας, της ενδυνάμωση νέων μέσω της τέχνης, τα crafting workshops και τα jam sessions.

«Η τέχνη υπηρετεί τον πολιτισμό. Πολιτισμός είναι η ευγένεια, ο σεβασμός, η δημιουργικότητα. Στο επίπεδο του σεβασμού ανάγεται και η οικολογική συνείδηση. Στα πλαίσια αυτής κινείται και το ecoticket, μια διαδικασία συλλογής και διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών, με άμεση επαφή με τον χρήστη», εξηγεί στη Voria.gr η Ευανθία Σταύρου.

Όπως αναφέρει η διαδικασία είναι πολύ απλή:
1. Διαχώρισε τις συσκευασίες σου σε χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.
2. Φέρε τες στο ΦΙΞ in art
3. Εξαργύρωσε την ανακύκλωση σου
4. Τα φιξάρια μπορούν να εξαργυρωθούν ως συνδρομή σε εργαστήρια και σεμινάρια.

«Το Eco Ticket στηρίζεται στην ιδέα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης , ένα πρόγραμμα που τρέχουμε ως οργανισμός τα τελευταία 4 χρόνια. Η ανταποδοτική ανακύκλωση ήταν η απάντηση μας στο οικονομικό πρόβλημα πολλών συνανθρώπων μας που αδυνατούν να παρακολουθήσουν κάποια εργαστήρια και παραλληλα στοχεύει στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης» προσθέτει η κ. Σταύρου.

Όπως αναφέρει η ίδια, το ΦΙΞ in Art θα συνεχίσει τις δράσεις του προς αυτή την κατεύθυνση ανακοινώνοντας σύντομα το μανιφέστο του όσον αφορά τα In Art Zero Waste πολιτιστικά events. Στόχος των events αυτών είναι να μην δημιουργείται κατά τη διάρκεια του ούτε ένα σκουπίδι και να χρησιμοποιούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο οργανισμός έκανε ήδη την αρχή καθώς στο τελευταίο φόρουμ που φιλοξένησε χρησιμοποιούνταν γυάλινα και όχι πλαστικά ποτήρια.

Τα σεμινάρια ανακοινώνονται στη σελίδα του οργανισμού στο facebook.