Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Νέες επενδύσεις 4 εκατ. ευρώ στο δίκτυο του δήμου Βόλου

Σε συνάντηση αντιπροσώπων της εταιρείας με τον δήμαρχο Βόλου συζητήθηκε η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη δημοτική κοινότητα Ν. Αγχιάλου.

Συνάντηση μεταξύ του δημάρχου δήμου Βόλου, κ. Μπέου Αχιλλέα, του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λεωνίδα και της διευθύντριας Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων, κ. Καλογήρου Ευθυμίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου στο γραφείο του δημάρχου.

Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, διεξήχθη σε ευχάριστο κλίμα, λόγω της άριστης συνεργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη δημοτική αρχή, κατά την οποία τέθηκαν θέματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη δημοτική κοινότητα Ν. Αγχιάλου, η οποία θα ολοκληρωθεί παρέχοντας στους δημότες τη δυνατότητα σύνδεσης εντός του Α’ Εξαμήνου του 2019.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, αρχικά επεσήμανε τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της διείσδυσης του φυσικού αερίου στον δήμο Βόλου, το οποίο εξυπηρετεί το 47% του πληθυσμού, με τον αριθμό των συμβολαίων να ανέρχεται στα 26.900.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπακούρας, αναφέρθηκε στις επενδύσεις δικτύου που περιλαμβάνονται στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2018-2022 και για την περιοχή του Βόλου αγγίζουν τα 4 εκ. € σε υφιστάμενες και νέες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής ενότητας της Ν. Αγχιάλου και της κοινότητας των Μικροθηβών.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Δ.Σ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας για την περιοχή της Ν. Αγχίαλου, προβλέπεται η έναρξη των εργασιών τον Ιανουάριο του 2019 και αναμένεται οι εργασίες επέκτασης του δικτύου συνολικά 11,6 χιλιομέτρων να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Α΄ εξαμήνου του 2019. Η ανάπτυξη του δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του δήμου, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Ο δήμαρχος Βόλου, κ. Μπέος, τόνισε ότι όλα τα δημοτικά κτίρια θα πρέπει να προχωρήσουν στην αλλαγή χρήσης καυσίμου ώστε να περιοριστούν οι δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέγιστο δυνατό και να υπάρχει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, ανέθεσε στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου να προβεί στις απαραίτητες μελέτες για την σχετική έγκριση χρήσης χώρου της Ν. Αγχιάλου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την εγκατάσταση σταθμού υποβιβασμού πίεσης ΙRI. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης των ήδη τοποθετημένων μετρητών για 7 δημοτικά κτίρια τα οποία είναι ολοκληρωμένα προς τροφοδότηση από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο δήμαρχος Βόλου, πρόσθεσε ότι θα ήταν ωφέλιμη η συμμετοχή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις εκδηλώσεις που εκτυλίσσονται στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου στα μέσα Αυγούστου, έτσι ώστε οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση για τη διαδικασία σύνδεσης, τη χρήση του φυσικού αερίου και τα οφέλη αυτής, σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκε εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ότι η εταιρεία ενεργεί πάντα με γνώμονα την περαιτέρω διείσδυση φυσικού αερίου, τη διασφάλιση της εκτέλεσης των έργων κατασκευής δικτύου διανομής σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς και τη νομοθεσία και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των παρευρισκόμενων για τη διεύρυνση της συνεργασίας του δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι, η εταιρεία επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες πολιτών και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των δημοτικών αρχών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.