Skip to main content

ΕΕ: Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Δεκέμβριο

Σε όλη την ΕΕ, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 4,9% στα 1,09 εκατ. οχήματα το Δεκέμβριο, κυρίως επειδή ο μήνας είχε μία λιγότερη εργάσιμη ημέρα.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν το Δεκέμβριο, με τη ζήτηση να υποχωρεί σε όλες τις μεγάλες αγορές της ΕΕ εκτός της Ισπανίας, αναφέρουν τα στοιχεία της ευρωπαϊκής ένωσης κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA).

Σε όλη την ΕΕ, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 4,9% στα 1,09 εκατ. οχήματα το Δεκέμβριο, κυρίως επειδή ο μήνας είχε μία λιγότερη εργάσιμη ημέρα από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Η ACEA τόνισε ότι οι μεγάλες αγορές της ΕΕ εμφάνισαν πτώση στη διάρκεια του μήνα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ισπανία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,2%.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 1% στη Γερμανία και 3,2% στην Ιταλία, ενώ μειώθηκαν 0,5% στη Γαλλία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις μειώθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση 14,4% το Δεκέμβριο.

Η BMW ήταν η μόνη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν, κατά 4,9%, ενώ αυτές της Volkswagen υποχώρησαν 4% και της Daimler κατά 9,4%.