Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
x

ΕΕ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΡΑΝΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Οι Βρυξέλλες σχολίασαν τα ιρανικά πλήγματα σε θέσεις του ισραηλινού στρατού και ζήτησαν την αποκλιμάκωση της έντασης από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται» τόνισαν οι Βρυξέλλες στον απόηχο των αναφορών για ιρανικά πλήγματα, που προήλθαν από συριακά εδάφη και τα οποία είχαν ως στόχο θέσεις του ισραηλινού στρατού.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε τις αναφορές αυτές «πολύ ανησυχητικές» και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» κα «να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση», όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της Φεντερίκα Μογκερίνι, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

«Οι πληροφορίες για τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού (...) στις οποίες το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία είναι πολύ ανησυχητικές» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Μογκερίνι .

«Όπως έχει πει κατ' επανάληψη η ΕΕ, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στην περιοχή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση που θα μπορούσε να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στην περιοχή», προστίθεται στη σύντομη ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ