Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
x

ΕΕ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ BREXIT

O επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit δήλωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι ακόμα έτοιμο να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι σε θέση να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 19ης και 20ης Οκτωβριου το άνοιγμα των συνομιλιών για τη μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μ. Μπαρνιέ εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του πέμπτου γύρου των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο οι συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο. ήταν εποικοδομητικές, αλλά κυρίως σε τεχνικό επίπεδο και δεν έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Ως εκ τούτου ο Μ. Μπαρνιέ ανέφερε ότι δεν έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στην κάλυψη των προτεραιοτήτων της ΕΕ, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση των μελλοντικών σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου. "Το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι ακόμα έτοιμο να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Μπαρνιέ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι προτεραιότητες της ΕΕ παραμένουν η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, η αποσαφήνιση των οικονομικών δεσμεύσεων του ΗΒ και η επίλυση του ζητήματος των συνόρων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ