Skip to main content

Ευκαιρίες συμμετοχής στην ομάδα του BRAVE για ανέργους 30-60 ετών

Η ομάδα BRAVE θα πραγματοποιήσει 15 μηνιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις με στόχο την προσωπική εξέλιξη και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

Ανοιχτή πρόσκληση σε ανέργους ή άτομα σε μεταβατικό στάδιο της καριέρας τους, ηλικίας 30–60 ετών, για συμμετοχή στην ομάδα του έργου BRAVE, απευθύνει το ΚΜΟΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους, εδώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ομάδα BRAVE θα πραγματοποιήσει 15 μηνιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις  με στόχο την προσωπική εξέλιξη και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων μέσω πρωτότυπων ομαδικών δραστηριοτήτων και online εκπαιδεύσεων. Επιλεγμένα μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε 5θήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία ή την Ιταλία, ενώ όλα τα μέλη της ομάδας θα έχουν αποτελεσματική καθοδήγηση στο σχεδιασμό του προσωπικού τους πλάνου ανάπτυξης.

Το έργο BRAVE - Bricking Adult's future via Empowerment στοχεύει στην ενδυνάμωση ανέργων ενηλίκων  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση απασχόλησης, εξαιτίας των ολοένα και πιο εξειδικευμένων δεξιοτήτων που απαιτεί η αγορά εργασίας.

Μέσω του BRAVE, θα αναπτυχθούν εναλλακτικές οδοί μάθησης για τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να επανεξετάσουν τις δυνατότητες τους και να συνειδητοποιήσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες και στόχους, ως μέσο επίτευξης της προσωπικής τους εξέλιξης. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Το έργο BRAVE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και θα διαρκέσει 2 χρόνια. Υλοποιείται σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες από μια ομάδα έμπειρων οργανισμών με Συντονιστή το Fundatia Dezvoltare in Europa (Ρουμανία) ενώ συμμετέχουν επίσης οι: Stichting PRIME (Ολλανδία), ΚΜΟΠ (Ελλάδα), Social Innovation Fund (Λιθουανία), CARDET (Κύπρος), FYG Consultores (Ισπανία) και Zenit Formazione (Ιταλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του, μπορείτε να βρείτε εδώ.