Skip to main content

Έφοδος σε αποθήκη παραεμπορίου. Τώρα, μάλιστα!

Η έφοδος σε αποθήκη με χιλιάδες «μαϊμού» παπούτσια και είδη ρουχισμού αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον λάθος τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος της πάταξης του παραεμπορίου.

Καιρό τώρα δεν κρύβουμε την ενόχλησή μας με την «δήθεν» επιχείρηση πάταξης παραεμπορίου, καταστρέφοντας δυο-τρία «σεντόνια» λαθροπωλητών (όχι, αυτοί δεν μπαίνουν φυλακή, φρόντισε γι’ αυτό ο Χάρης). Σήμερα, δεν μπορούμε να μη νιώσουμε ικανοποίηση που μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε έφοδος σε παράνομη αποθήκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Βρέθηκαν χιλιάδες «μαϊμού» παπούτσια και είδη ρουχισμού. Όμως, -πάντα υπάρχει ένα όμως και ένα αλλά- μήπως θα έπρεπε να ξανασυζητηθεί το θέμα, ώστε αντί της καταστροφής των παράνομων προϊόντων, να διατίθενται δωρεάν σε απόρους; Ούτως ή άλλως δεν θα τα αγόραζαν ποτέ, ώστε να υποστηρίξει κάποιος ότι θα βλαπτόταν το υγιές εμπόριο.

Και κάτι άλλο. Δεν υπάρχει μόνο μια παράνομη αποθήκη. Ούτε η ζημιά που υπέστη ο «επιχειρηματίας» είναι μεγάλη, διότι τα κέρδη -όπως και των «καημένων» λαθροπωλητών- ανέρχονται σε ασύλληπτα ποσά.