Skip to main content

Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου

Στόχος των οικονομικών εισαγγελέων ήτνα να συλλέξουν στοιχεία για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίας με τη δικαιοσύνη.

Εφοδο στο σπίτι του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και τις οικίες συνεργατών του, έκαναν οικονομικοί εισαγγελείς.

Στόχος τους ήταν να συλλέξουν στοιχεία για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίες με τη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς πήραν από τα σπίτια υπολογιστές και έγγραφα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, των εφόδων προηγήθηκε η εισαγγελική εντολή να ανοίξουν ξανά οι δικογραφίες του Ανδρέα Βγενόπουλου. Αυτές ήδη παραδόθηκαν από τον Ισίδωρο Ντογιάκο στα χεριά της από της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους εκ νέου.

Η ανάσυρση από το αρχείο έγινε λόγω των νέων στοιχείων που ανέκυψαν και τέθηκαν υπόψη της Ξένιας Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ανάμεσά τους, αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σιφουνάκη, η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσιρώνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επίμαχο επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα, είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.