Skip to main content

Ευταξά: «Είναι επιλεκτικός ο φεμινισμός του ΣΥΡΙΖΑ»...

Τι λέει η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης για την παραίτηση και παραπομπή στο πειθαρχικό του πρώην διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Θέση για το θέμα της παραίτησης και παραπομπής στο πειθαρχικό του πρώην διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλα, πήρε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, με δηλώσεις της στη Voria.gr.

Μια μέρα μετά το σάλο που ξέσπασε με τα υβριστικά σχόλια για τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ και το δηκτικό σχολιασμό τους από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η κ. Ευταξά δεν δικαιολογεί το σχόλιο του νεαρού πρώην διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ωστόσο επισημαίνει πως ανάλογη αντιμετώπιση δεν επιφύλαξαν όσοι θα έπρεπε και στη φρασεολογία της κ. Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Ευταξά επισήμανε: «Σας μιλάω πρώτα ως γυναίκα και μετά ως πολιτικός. Θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτη η τοποθέτηση της κ. Αναγνωστοπούλου, στην οποία κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πέσει το βάρος. Αυτή η επικοινωνιακή ασυλία της Αριστεράς πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Δεν είδα καμιά φεμινιστική οργάνωση ή γυναίκα – στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να πει κάτι για τον τρόπο με τον οποίο η κ. Αναγνωστοπούλου αντιμετώπισε το όλο ζήτημα και για τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε. Δεν καταλαβαίνω αυτό το μεγαλόψυχο αυτοσαρκασμό, που περιλαμβάνει όλες τις γυναίκες του Νότου. Δεν περίμενα βέβαια τίποτα περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξανίσταται για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, αλλά τηρεί σιγή ιχθύος για τη σεξουαλική παρενόχληση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Δεν το θυμάται αυτό το ζήτημα κανείς; Αυτό το θεωρώ επιλεκτικό φεμινισμό.

Με όλα τα ελαφρυντικά της νεότητας, θεωρώ ατυχή και σεξιστική τη δήλωση του νεαρού της ΟΝΝΕΔ. Πιστεύω πως αυτή η υπόθεση πήρε το δρόμο της. Η ΝΔ δεν πρέπει πλέον να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δίκην αστεϊσμού, στην οχετολογία και σε όλη αυτή τη σεξιστική αντιπαράθεση. Οι απαντήσεις πρέπει πάντα να είναι πολιτικές».