Skip to main content

Εγκαίνια αύριο για την έκθεση Zootechnia

Τα εγκαίνια της 8ης έκθεσης Zootechnia θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Ά του Συνεδριακού Κέντρου, «Ν. Γερμανός» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης εγκαινιάζει αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Ά του Συνεδριακού Κέντρου, «Ν. Γερμανός» την 8η έκθεση Zootechnia, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ – Helexpo ο διευθύνων σύμβουλος του φορέα Αναστάσιος Τζήκας, η Zootechnia είναι η απαρχή μίας νέας πορείας για την έκθεση.

Η έκθεση θα φιλοξενεί 578 εκθέτες έναντι 570 που συμμετείχαν στην διοργάνωση του 2011. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι και οι ξένες συμμετοχές (άμεσες-έμμεσες), οι οποίες προσεγγίζουν φέτος τις 355, έναντι 320 το 2011.

Παρόντες στην έκθεση όλοι οι σημαντικοί φορείς, που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κα.

Ανάμεσα στις καινοτομίες της Zootechnia ξεχωρίζει η παρουσίαση μίας πιλοτικής καθετοποιημένης κτηνοτροφικής μονάδας. Για την πρωτοβουλία αυτή η Helexpo συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη κτηνοτροφία, δημιουργήθηκε μια πιλοτική εκτροφή μικρών μηρυκαστικών, στους χώρους της Zootechnia.

Απώτερος στόχος είναι η εκτροφή αυτή να παραθέσει τους άξονες για επιχειρηματικό προσανατολισμό σε νέους και υφισταμένους κτηνοτρόφους και να αποτελέσει κέντρο επίδειξης των ορθών μεθόδων εκτροφής, αλλά και των σύγχρονων υποδομών για μία βιώσιμη, χαμηλού κόστους εκκίνησης, καθετοποιημένη επιχείρηση.

Η Zootechnia πλαισιώνεται και από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως:

-το 4ο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής παραγωγής,

- το 2ο Συνέδριο των Επαγγελματιών Γεωπόνων,

-η ημερίδα της Ζωοτεχνικής Εταιρίας με θέμα «Ζωική παραγωγή. Οικονομική κρίση ευκαιρία για ανάπτυξη»,

- η ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τους Ελληνικούς Βοσκότοπους και τη Νέα ΚΑΠ,

-οι συζητήσεις μεταξύ αγροτών και ερευνητών με στόχο την προσέγγιση της υπάρχουσας αγροτικής έρευνας οργανωμένες από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Αγρόραμα, σε συνεργασία με τη Helexpo.