Skip to main content

Εγκαινιάσθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πολίχνης

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολίχνης, το οποίο φέρει πλέον το όνομα της αείμνηστης δημάρχου Πολίχνης, Έλλη Παπαπαναγιώτου.
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Μαίου τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολίχνης, το οποίο φέρει πλέον το όνομα της αείμνηστης δημάρχου Πολίχνης Έλλη Παπαπαναγιώτου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας. Η ονομασία του δημοτικού θεάτρου σε «Έλλη Παπαπαναγιώτου» έγινε με αποκάλυψη της επιγραφής της κεντρικής εισόδου από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κυρία Θεοδώρα Τζάκρη.

 «Η εκλογή της Έλλης Παπαπαναγιώτου ως δημάρχου στο δήμο Πολίχνης, σε μια εποχή που η Ελλάδα προσπαθούσε να αποκτήσει τη δημοκρατική της ταυτότητα και να παλέψει με τις σκιές και συντηρητικές αντιλήψεις, ήταν μια νίκη, μια γιορτή της δημοκρατίας, γιατί μέσω του προσώπου της κατάφερε να υπερασπισθεί πολιτικές και ιδεολογίες και να ενώσει το λαό κάτω από το κοινό όραμα της προόδου, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης για καλύτερη ζωή με περισσότερες προοπτικές για την πόλη και τους πολίτες, τόνισε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης.

Στην επαναλειτουργία του ανακαινισμένου θεάτρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πολίχνης. «Σήμερα μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, με κρίση στην οικονομία και στους θεσμούς, εμείς έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε, που μια προσπάθεια χρόνων άρχισε να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το δημοτικό μας θέατρο ξανανοίγει για να υποδεχτεί το κοινό του και εισέρχεται στη νέα του εποχή με τόλμη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα», επεσήμανε ο κ. Πέτρος Φραγκόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης και ηκ. Χριστίνα  Κελεσίδου εκπροσωπώντας τη Νομαρχία, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι επί εποχής Παπαπαναγιώτου, Τριανδρίας και Μενεμένης κ.Ζαχαριάδης και κ. Γρηγοριάδης αντίστοιχα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του Ανδρέα Καρακότα σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι.