Skip to main content

Εγκαταλελειμμένα οχήματα ανακυκλώνει ο Δ. Παύλου Μελά

Το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλειμμένων οχημάτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης.

Ειδικό πρόγραμμα για την καταγραφή και απόσυρση όλων των εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, υλοποιεί ο Δήμος Παύλου Μελά.

Μετά την υπογραφή νέας σύμβασης με την εταιρεία “REPLAN” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ι.& ΣΙΑ Ο.Ε., ξεκίνησε και φέτος η συλλογή και ανακύκλωση των ήδη καταγεγραμμένων στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα εγκαταλειμμένα οχήματα σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, πεζοδρόμια κλπ), αποτελούν εστία ρύπανσης καθώς η μακρά ακινησία τους επιφέρει συσσώρευση απορριμμάτων και αποτελούν πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων κλπ) στο περιβάλλον.

Το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλειμμένων οχημάτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, καθώς και φθορών ή μηχανολογικών προβλημάτων που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να επισκευάσουν.

Η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στην προσπάθεια για αναβάθμιση του περιβάλλοντος:

•αποσύροντας οι ίδιοι τα οχήματά σας ή
•διατηρώντας οχήματα σε ακινησία σε ιδιόκτητους χώρους
•αναφέροντας τα οχήματα, μηχανάκια ακόμη και φορτηγά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα όρια του Δήμου μας, στη Γραμμή Αιτημάτων του Δημότη:
1) 2313 302830 για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης,
2) 2313 302329 για τη Δημοτική Ενότητα Πολίχνης και
3) 2313 502106 για τη  Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας.