Skip to main content

Εγκαταστάθηκε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στον Χορτιάτη

Ξεκίνησε να λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του Χορτιάτη δίνοντας λύση στο πρόβλημα της συναλλαγής και της μετακίνησης των κατοίκων.

Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Μετρητών, Α.Τ.Μ. (Automated Teller Machine) εγκαταστάθηκε και ήδη λειτουργεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του Χορτιάτη δίνοντας λύση στο πρόβλημα της συναλλαγής και της μετακίνησης των κατοίκων καθώς δεν υπάρχουν υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή.

Το Κοινοτικό Κατάστημα του Χορτιάτη επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Νίκη Ζώτου και από την πλευρά της τράπεζας Πειραιώς που τοποθέτησε το ΑΤΜ, η διευθύντρια του καταστήματος στο Πανόραμα, Μαρία Λαδοπούλου. Τον δήμαρχο ενημέρωσαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Δ.Ε. Χορτιάτη, Ιωάννης Ντίτσιος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χορτιάτη, Γιώργος Μενεξές.

«Η τοποθέτηση ενός ΑΤΜ αποτελούσε τα τελευταία χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απουσίας υποκαταστημάτων τραπεζών, καθώς ο Χορτιάτης -όπως όλοι γνωρίζουμε- είναι ημιορεινή περιοχή και κατά τους χειμερινούς μήνες η μετακίνηση των κατοίκων παρουσιάζει δυσκολίες.  Μπορεί να φαίνεται απλή διαδικασία, αλλά δεν είναι, διότι αφενός θα πρέπει να εκπονηθεί ειδική μελέτη από την τράπεζα, αφετέρου να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι για να ληφθεί οριστική απόφαση για την εγκατάσταση του. Ως δήμος απευθυνθήκαμε στην τράπεζα Πειραιώς, εξηγήσαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι για το αίσιο αποτέλεσμα και ευχαριστούμε από καρδιάς την Περιφερειακή Διεύθυνση της Τράπεζας και τη διευθύντρια του καταστήματος στο Πανόραμα, Μαρία Λαδοπούλου που έδειξαν κατανόηση και μας βοήθησαν να δώσουμε λύση και να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας στον Χορτιάτη» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.  

Σημειώνεται ότι η  Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της βασικής της αποστολής για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της από τις 24 Μαΐου λειτουργεί Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) εκτός τραπεζικού της καταστήματος στο Χορτιάτη, του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, μέσω του οποίου κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να εξυπηρετούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να απομακρύνονται από την περιοχή.

Επιπλέον ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς έχουν τοποθετηθεί πλέον σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, Εξοχή, Πανόραμα και Πυλαία) και μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις τους προσφέρουν προσωποποιημένη πληροφόρηση αναφορικά με το διαθέσιμο δεκαπενθήμερο όριο ανάληψης μετρητών και την ημερομηνία μέχρι την οποία αυτό ισχύει.

Επίσης δίνουν δυνατότητα ανάληψης μετρητών από νέες καταθέσεις, για όσους πελάτες έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.