Skip to main content

Στη ΔΕΘ η «Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας» - Εγκαίνια από Σταθάκη

Ανοδική η πορεία της εταιρείας, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Φεντερίκο Ρέγκολα. Επόμενος στόχος η είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου της εταιρείας Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας στην 82η ΔΕΘ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, τον Ιταλό πρέσβη Λουίτζι Μάρας και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Φεντερίκο Ρέγκολα. 

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο απελευθερώνονται τμήματα της αγοράς φυσικού Αερίου. Και αυτό γίνεται σε μια πολύ θετική συγκυρία καθώς καταγράφονται μεγάλα ποσοστά αυξήσεως ετησίως στην κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα» σημείωσε ο κ. Σταθάκης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης είναι η συνεχής επέκταση του ειδικού βάρους του φυσικού αερίου στο ενεργειακό σύστημα της χώρας μας. «Ο τομέας αυτός θα είναι χώρος για μεγάλες επενδύσεις μεγάλη καινοτομία Και μεγάλη προσφορά στους καταναλωτές για φτηνή και εξαιρετικά χρήσιμη ενέργεια» προσθεσε.

Ο  Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι το υπουργείο και η εταιρεία έχουν συνεργαστεί ώστε να επεκτείνουν το δίκτυο του φυσικού αερίου σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. «Το φυσικό αέριο είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει δώσει πρόσβαση σε φτηνό και ωφελίμο καύσιμο σε πολλούς καταναλωτές σε περιοχές που ενώ εβλεπαν τον αγωγό να περνάει μπροστά τους δεν είχαν αυτή τη δυνατότηα πρόσβασης μέχρι τώρα. Μέσα στον ενεργειακό χάρτη το φυσικό αέριο έχει μια διακριτή θέση γιατί έχει και πιο περιβαντολλογικοί απόδοση», τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκολα τόνισε ότι στο πρώτο εξάμηνο η εταιρεία έχει πιάσει ήδη τον στόχο του 70% του στόχου των πωλήσεων και των κερδών, ενώ υπογράμμισε πως το επόμενο βήμα για την επιχείρηση είναι η είσοδος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.