Skip to main content

Εγκαινιάζεται το Σάββατο το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Υπεύθυνη του γραφείου θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, με σπουδές στην Ψυχολογία, η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιάσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα που τους απασχολούν.

Υπεύθυνη του γραφείου θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, με σπουδές στην Ψυχολογία, η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.

Διοικητικά το γραφείο θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Η έναρξης λειτουργίας του γραφείου του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Θόδωρος Καράογλου έκαναν λόγο για επικοινωνιακή φούσκα, προκειμένου ο κ. Τσίπρας νας μη φανεί ασυνεπής ως προς τις υποσχέσεις που έδωσε τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Υποστήριξαν ότι θα ήταν πιο χρήσιμο και ωφέλιμο ο Πρωθυπουργός «να αφήσει στην άκρη τα εγκαίνια γραφείων άνευ αρμοδιοτήτων και να επανασυστήσει αυτόνομο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ενισχύοντάς το με αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες όπως εκείνες που απέκτησε τον Ιούνιο του 2012».

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές της Ν.Δ., «όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, μόνο και μόνο για να… αποκαταστήσει επαγγελματικά και άλλους κομματικούς “συντρόφους” του, οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στην επετηρίδα του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν να “κολλήσουν” τα πρώτα τους ένσημα στον κρατικό μηχανισμό».

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM ότι «δεν χρειάζεται ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει άλλη μια δομή όπως το γραφειο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη».

«Προϋπολογισμός 2017: 2,5 δις παραπάνω φόροι.Ποιος θα τους πληρώσει; Αλλά πληρώνουμε το γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», έγραψε στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.