Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι εκδηλώσεις του International Music Festival «Reworks»

Στο φεστιβάλ προσκαλούνται για να παρουσιάσουν το έργο τους πρωτοπόροι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής και κουλτούρας,

Την πραγματοποίηση εργαστηρίων και ομιλιών καλλιτεχνών και του «Reworks Free Stage», στο πλαίσιο του International Music Festival «Reworks», ενέκρινε σήμερα στη διάρκεια της 17ης τακτικής συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να διοργανώσει, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Reworks Agora/Εργαστήρια-Workshops-ομιλίες καλλιτεχνών με αντικείμενο τις σύγχρονες μορφές μουσικής και τέχνης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στον κινηματογράφο Ολύμπιον

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

«Reworks Free Stage» με τη συμμετοχή 5 DJs-Ζεύξιδος και Π. Μελά

Το διεθνές φεστιβάλ «Reworks» διοργανώνεται τα τελευταία 11 χρόνια και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τις σύγχρονες μορφές μουσικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στο φεστιβάλ προσκαλούνται για να παρουσιάσουν το έργο τους πρωτοπόροι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής και κουλτούρας, αλλά παράλληλα δίνεται βήμα για να αναδειχτούν και τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη σκηνή του φετινού Reworks θα παρουσιαστούν περισσότερα από 60 μουσικά σχήματα. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αναμένεται να φιλοξενήσει συναυλίες, εργαστήρια με θέμα τη μουσική, ομιλίες, installations και visual arts, αξιοποιώντας παράλληλα πολύ σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με φεστιβάλ βεληνεκούς όπως το Sonar, το Insomnia, το Elevate κ.ά.