Skip to main content

Δύο νέες παιδικές χαρές σε Άνω Τούμπα και Χαριλάου

Η εκτέλεση του παραπάνω έργου, προϋπολογισμού 445.000 ευρώ, θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία ανάθεσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή νέων παιδικών χαρών Ευαγόρα και Κορίνθου» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στη διάρκεια της 6ης τακτικής του συνεδρίασης.

Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων παιδικών χαρών σε δημοτικό οικόπεδο επί της οδού Ευαγόρα 32, στην περιοχή της Άνω Τούμπας στην 4η Δημοτική Κοινότητα, καθώς και σε τμήμα του χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κορίνθου, Παπάφη, Στρ. Γενναδίου και Οδυσσιτών στην 5η Κοινότητα(όρια περιοχής Χαριλάου), ώστε οι νέες παιδικές χαρές να πληρούν όλες τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που ορίζουν οι υπουργικές αποφάσεις για την πιστοποίηση της λειτουργίας τους.

Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν κατά την εκπόνηση της μελέτης είναι:

- Η δημιουργία ασφαλούς και επισημασμένου – για τη συγκεκριμένη χρήση – υπαίθριου χώρου με κατασκευή περίφραξης και ελεγχόμενης εισόδου
- Σχεδίαση του χώρου που να ενισχύει, μεταξύ άλλων, την κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία των παιδιών με την εξασφάλιση λειτουργικών, ασφαλών και περιβαλλοντικά φιλικών συνθηκών
- Η δημιουργία ασφαλούς πρόσβασης και κίνησης καθώς και χώρων πρασίνου υψηλής και χαμηλής βλάστησης
- Ο σωστός και επαρκής φωτισμός των χώρων με την κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού
- Η εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών παραμονής για τους συνοδούς των παιδιών με την τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικών, δοχείων απορριμμάτων, βρύσης, σκιάστρων, κ.λπ.

Η εκτέλεση του παραπάνω έργου, προϋπολογισμού 445.000€ ευρώ, θα γίνει με ανοιχτή διαδικασία ανάθεσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.