Skip to main content

Εγνατία Οδός: Νέο οργανόγραμμα και δύο γενικοί διευθυντές

Το ζητούμενο ωστόσο, για την εταιρεία, που εν όψει παραχώρησης αναζητεί αντικείμενα, είναι οι αρμοδιότητες που θα δοθούν.

Νέο οργανόγραμμα έχει από την προηγούμενη Παρασκευή η Εγνατία Οδός Α.Ε., η οποία βρίσκεται σε αναμονή για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που τελικώς θα οδηγήσουν σε παραχώρηση σε ιδιώτη, του οδικού άξονα και των τριών κύριων καθέτων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η τεχνική εταιρεία θα έχει για πρώτη φορά δύο γενικούς διευθυντές, ενώ διαφοροποιείται και η καθετοποιημένη δομή μας αφού με τη νέα οργάνωση καταργούνται οι τομείς και τα διάφορα τμήματα θα υπάγονται απευθείας σε διευθύνσεις.

Επικεφαλής της νέας γενικής διεύθυνσης που έχει περισσότερο business αντικείμενο αφού θα ασχολείται με την οικονομική διαχείρηση και την προετοιμασία νέων έργων, αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Τσιτώτας, μέχρι σήμερα Διευθυντής Σχεδιασμού Έργων Θεσσαλονίκης. Στην άλλη γενική διεύθυνση, την καθαρώς τεχνική, επικεφαλής θα είναι ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Νικόλαος Ραχανιώτης.

Το ζητούμενο ωστόσο, για την εταιρεία, που εν όψει παραχώρησης αναζητεί αντικείμενα, είναι οι αρμοδιότητες που θα δοθούν βάσει του νέου οργανογράμματος. Θα αναλάβει για παράδειγμα την εποπτεία των οδικών αξόνων που παραχωρούνται, για λειτουργία, σε ιδιώτες; Θα τρέξει ενδεχομένως αυτή, την μελέτη και θα αναλάβει την ανάθεση των έργων για εγκατάσταση αναλογικών σταθμών διοδίων και την αντικατάσταση των υφιστάμενων μετωπικών; Θα αναπτύξει μεγαλύτερη δραστηριότητα στο εξωτερικό; Θα αναλάβει τα θέματα ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο; Θα ασχοληθεί με έργα ΣΔΙΤ;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αφορούν βεβαίως στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της εταιρείας και στην καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, βάσει όμως καίριων επιλογών για την πορεία της στο εξής.