Skip to main content

Εγνατία Οδός: Συμφωνία Σπίρτζη-εργαζομένων, ξεκινούν οι διαγωνισμοί

Οι εργαζόμενοι δεν θα απεργήσουν αύριο, οι διαγωνισμοί μετατίθενται για την επόμενη Πέμπτη και ο Χρ. Σπίρτζης θα παρέχει έγγραφες διαβεβαιώσεις.

Μετά από συζητήσεις ωρών και διαπραγματεύσεις, που άρχισαν την Δευτέρα και κατέληξαν το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά τις 8, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης και οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού Α.Ε., ήρθαν σε συνεννόηση επιτυγχάνοντας, όπως και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν, το καλύτερο δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες, τόσο για την Εταιρεία, όσο και για το τεχνικό δυναμικό της δημόσιας διοίκησης, ενώ ξεπερνιέται και ένας σκόπελος που αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των δανειστών. 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι πρότειναν και έγινε δεκτό, οι δύο διαγωνισμοί για σταθμούς διοδίων, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν αύριο 11 Μαΐου, να αναβληθούν για την ερχόμενη Πέμπτη 18 του μηνός. Αφού η ημερομηνία των διαγωνισμών μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για αύριο. 

Σε αυτό το μικρό διάστημα που θα μεσολαβήσει, ο Υπουργός, όπως και δήλωσε στους εργαζομένους, εγγράφως θα καταθέσει όσα και προφορικώς υποσχέθηκε ότι θα πράξει εξασφαλίζοντας αντικείμενο για το μέλλον της εταιρείας του δημοσίου, αλλά και τις θέσεις εργασίας των απασχολούμενων σε αυτή.